Gospodarstwo rolne prowadzone w ramach dostaw bezpośrednich zajmujące się uprawą borówki amerykańskiej.
Zadaniem jakie postawił przed sobą producent jest zwiększenie potencjału produkcyjnego poprzez wprowadzenie do swojej oferty nowego produktu: liofilizowanych owoców borówki amerykańskiej.
Ze względu na sezonowość owocu producent planuje wyposażyć swoje gospodarstwo w liofilizator. Dzięki temu zakupowi utrzyma wszystkie walory odżywcze owocu i wydłuży jego dostępność na rynku. Oferowana dotąd świeża borówka była dostępna tylko w okresie zbiorów, natomiast liofilizowana borówka będzie dostępna dla konsumenta przez cały rok. Jednocześnie warto wspomnieć, że proces liofilizacji ograniczy straty spowodowane psuciem się żywności i zmniejszy koszty jej przechowywania. Wspólna sprzedaż natomiast ułatwi producentowi dystrybucję swoich produktów a grupie zwiększy i uatrakcyjni asortyment. Prócz borówki liofilizowanej w ramach wspólnej sprzedaży producent będzie w sezonie oferował również borówkę świeżą.